Liftjournaal

Liftjournaal

Liften en roltrappen, het blijkt in veel gevallen onduidelijke en ongrijpbare materie te zijn. In het Liftjournaal wordt u over alle aspecten geïnformeerd die te maken hebben met liften en roltrappen. Van techniek tot regelgeving, van branchenieuws tot innovaties, van liftonderhoud tot liftreparatie of liftmodernisering. Kortom, met het Liftjournaal geven wij u datgene waar u recht op heeft namelijk: INFORMATIE.

Lees mee!

Wilt u periodiek op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikelen op het Liftjournaal? Schrijft u zich dan hier in. 

Klaar voor de nieuwe norm?

Klaar voor de nieuwe norm?

Op 31 augustus 2017 eindigt de overgangsperiode voor de nieuwe Europese normen voor liften. Deze regelgeving, al in 2014 gepubliceerd, stelt strengere eisen aan het vervaardigen en installeren van liften (EN 81-20) alsook aan het testen van en de keuringsvereisten voor liftcomponenten (EN 81-50). De branche bereidt zich al geruime tijd hierop voor, maar nog niet alle aannemers zijn goed op de hoogte. Met nog maar drie maanden te gaan, wordt dat wel hoog tijd. Liftcentraal zet de consequenties op een rijtje. 

Lees meer

Kennis van klanten

Kennis van klanten

In de liftenbranche heerst een sterke concurrentie. In de strijd om de gunst van de klant troeven leveranciers elkaar af met steeds scherpere offertes. Op basis van summiere gegevens geven zij een prijs af, gestoeld op vage aannames. Bij Liftcentraal schuwen we die concurrentie niet, maar wij laten ons er ook niet door gijzelen. Liever bouwen wij een gelijkwaardige relatie met onze klanten op, waarin wij gebruik maken van elkaars kennis en kunde. Niet ‘U vraagt, wij draaien’, maar samen zoeken naar de juiste oplossing voor een reële prijs. Winnen op kwaliteit geeft zoveel meer bestaansrecht dan vechten om een dubbeltje meer of minder. Vraag het maar aan Koos!

Lees meer

Onheilstijding

Onheilstijding

Na de laatste onderhoudsbeurt hing er ineens een sticker op de liftdeur: “Deze lift is niet meer veilig. Alleen nog te gebruiken voor kliko’s en fietsen.” Dat viel de bewoners van dit kleinschalige appartementencomplex natuurlijk rauw op hun dak. In allerijl werd een offerte aangevraagd, want al deed de lift het nog wel, met deze mededeling in het achterhoofd waagde niemand het meer om hem te gebruiken. Een sticker als het spreekwoordelijke mes op de keel: dat kan anders, vindt Liftcentraal.

Lees meer

Indexering 2017

Indexering 2017

Liftcentraal heeft de indexering voor 2017 vastgesteld. Jaarlijks publiceert het CBS diverse indexcijfers en Liftcentraal hanteert de wijzigingen op het gebied van CAO lonen van de Metalektro en wijzigingen op materiaalkosten van het CPI. Dit heeft consequenties op de jaarlijkse onderhoudskosten.

Lees meer

De kracht van vrije liftcomponenten

De kracht van vrije liftcomponenten

Merkonafhankelijke liftcomponenten

Wie met liften te maken heeft, heeft deze term vast al eens voorbij zien komen; Merkonafhankelijke of vrij verhandelbare liftcomponenten. De liftenbranche is hier inmiddels mee doordrenkt maar toch weet nog niet iedereen dit fenomeen op waarde te schatten althans, zo lijkt het. Wat is eigenlijk merkonafhankelijk of vrij verhandelbaar en wat zijn de voordelen?

Lees meer

Je kan meer dan je denkt!

Je kan meer dan je denkt!

“Sponsor-actie t.b.v. het 50-jarig jubileumconcert van de Jostiband”

Op maandagavond 5 september 2016 was het dan eindelijk zo ver; de Jostiband vierde met een spetterend optreden hun 50e verjaardag in de Ziggo Dome in Amsterdam! Liftcentraal was er bij, hierbij een kort verslag: 

Lees meer

Nieuwe Europese normen voor liften

Nieuwe Europese normen voor liften

In Nederland is de regelgeving omtrent liften vastgelegd in Europese normen. Deze normen worden continu in de gaten gehouden om er voor te zorgen dat deze up to date blijven en u, als lifteigenaar of liftgebruiker, er altijd van op aan kunt dat u veilig van liften gebruik kunt maken. In augustus 2014 zijn er twee nieuwe normen voor liften gepubliceerd met een overgangsperiode van 3 jaar. Voor de liftenbranche altijd weer een moment van aandacht. Hoe landt dit in de liftenbranche?

Lees meer

Een open (lift)deur?

Een open (lift)deur?

Liftdeuren

De deuren van de lift zijn onderhoudsgevoelige componenten en zijn helaas vaak de nummer 1 storingsoorzaak bij liften. Dit geldt zeker voor liften met automatische schuifdeuren. Voor een betrouwbare werking van een liftdeur is het van groot belang dat er zo min mogelijk wrijving plaatsvindt tijdens een deurbeweging. U zult begrijpen dat dit onderdeel veel aandacht nodig heeft maar, hoe gaat dat in de praktijk? En wat moet er ècht gebeuren bij iedere onderhoudsbeurt?

 

Lees meer

Liftcentraal op Building Holland

Liftcentraal op Building Holland

Wat is Building Holland?

Building Holland is hét driedaagse integrale event voor de bouw- en vastgoed sector. Dit jaarlijks terugkerende event vindt plaats in de RAI te Amsterdam. 10.000 bezoekers en 150 standhouders komen samen om kennis te delen, te netwerken, zaken te doen en het zien & beleven van innovatieve producten en concepten. Het resultaat is een inspirerende beurs, een inhoudelijk programma met topsprekers en een toonaangevend netwerk van participanten waarmee u waardevolle contacten kunt op doen. * 

 

Lees meer

Contact